Please mail us if you have some nice events you would like to place in our calendar.
 Mail Billybop ...
Subscribe ... and you will receive the events weekly.
e-mail :
Sunday
3
December
2017
Lee & the Rhythm Rockets (De) (Live Rockabilly cafe Wilhelmina Eindhoven)
cafe Wilhelmina
Wilhelminaplein 6
5611 HE Eindhoven
start record hop: 16.00
Start band: 17.00

Lee & the Rhythm Rockets (D)

De ervaren muzikanten van Lee & the Rythm Rockets uit Duitsland die ook allen in andere bands spelen ontmoetten elkaar tijdens een Jam sessie op een feestje en het klikte meteen zo goed dat ze besloten een nieuwe band op te richten, gericht op de vijftiger jaren stijl maar in een eigen jasje gegoten. Ze maken dansbare klassieke rock ’n roll met veel jivers en stompin’ boppers, maar ook authentieke Rockabilly zoals songs van Charlie Feathers en Pat Cup en Neo Rockabilly met bijv nummers van Restless en The Blue Cats, het grootste deel van hun muziek bestaat uit originele composities. Met hun hoge muzikale kwaliteit willen ze het publiek op en top vermaken. Ze hebben inmiddels een EP uitgebracht en in 2016 werd de cd “Get Up” gelanceerd en momenteel werkt de aan de nieuwe derde cd. Inmiddels heeft de band wat wijzigingen ondergaan zo verliet pianiste Martina de band en is nu vervangen door een tweede guitarist. Lee & the Rythm Rockets brengen de nostalgie van het rock ’n roll tijdperk weer tot leven, met deze band is het dansen en swingen geblazen.

https://www.facebook.com/Leeandtherhythmrockets


more info on :
http://www.cafewilhelmina.nl
mail to :
e.princen@chello.nl
Saturday
6
January
2018
The Wieners & Friends Play The Everly Brothers PART II
Een ode aan de Koningen van de Samenzang. Theatershow door The Wieners met special guests The Crying Carlalas e.a. in Theater De Hofnar, Valkenswaard.
Tickets: eu 15,-
more info on :
http://www.everlybrothers.nl
mail to :
jaap@hihosilver.nl
Sunday
4
February
2018
Matchbox (UK) (ORIGINAL 80’ S “HIT” LINE UP!!!) + Rockin' Rhonda & The Solid Studs (Canada/De)
Cafe Wilhelmina"
Wilhelminaplein 6
Eindhoven
start : 17.00

Matchbox ORIGINAL 80’ S “HIT” LINE UP!!!!
Rockin' Rhonda & The Solid Studs (Canada/De)
kaarten vvk (zie website) presale 15,00 euro deur 17,50 euro
www.cafewilhelmina.nl

Matchbox (UK)
ORIGINAL 80’ S “HIT” LINE UP!!!!

Heb je ooit een band gezien uit de jaren 70 in compleet originele bezetting?
Dan moet je zeker Matchbox gaan zien.....Niet alleen hoor je hun vele wereldwijde hits zoals de top 10 noteringen Buzz Buzz a diddle it, Midnight Dynamos, When You Ask About Love, Over the Rainbow, Babes in the Wood en niet te vergeten hun klassieker Rockabilly Rebel (waarvan er alleen al ruim 2 miljoen exemplaren over de toonbank gingen) andere hitnoteringen waren Love’s made a fool of you, One more saturday night en I want out, in totaal verkochten ze meer dan 5 miljoen platen, maar ook uniek is dat Matchbox al weer vele jaren in de originele samenstelling heel Europa platspeelt.

Matchbox is opgericht in 1971 met een bezetting waarvan Steve Bloomfield en Fred Poke deel uitmaakten. Zanger Graham Fenton afkomstig van The Hellraisers vergezelde hun in 1977, maar met de komst van Jimmy Redhead en Gordon Scott van The Cruisers werd de band gevormd zoals we die nu nog kennen vandaag de dag. De grote doorbraak van Matchbox kwam na een uitverkochte Europese tour met Bo Diddley en Carl Perkins. Door de vele positieve en enthousiaste reacties die volgden, werden zij benaderd door Magnet Records die hun een platencontract aanbood.
De rest is geschiedenis.....Met de lancering van Buzz Buzz a diddle it zag de band een enorme verschuiving naar een geweldige positie in de hitlijsten. Rockabilly Rebel werd een wereldwijde hit die snel gevolgd werd door When You Ask About Love, Midnight Dynamos en Over the Rainbow. Er werden 5 miljoen platen verkocht in o.a. Europa, Australie, New Zeeland en Scandinavie.
Matchbox deed talrijke TV shows en ook tours met legendarische 50’s artiesten zoals Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Chuck Berry en vele anderen.
In de loop van de jaren 80 viel de band uiteen en verschillende bandleden speelden bij andere bands, echter Graham Fenton bleef Matchbox trouw en met wisselend nieuwe bandleden optreden. Echter in 1996, toen de rock 'n roll en rockabilly scene weer een opleving had, kwamen de 5 originele bandleden weer bij elkaar voor wat de bedoeling was “slechts” een paar shows……………….. Het werden er uiteindelijk meer........... anno 2017 spelen ze nog steeds...........
Matchbox has come home!!!!!!!

Bezetting:

Graham Fenton: Lead vocals
Steve Bloomfield: Lead guitar/mandolin/vocals
Gordon Scott: Rhythm guitar/vocals
Jimmy Redhead: Drums/vocals
Fred Poke: Bass/vocals;
more info on :
http://www.cafewilhelmina.nl
mail to :
e.princen@chello.nl
Saturday
24
March
2018
The Billygoat Riders
The Hillbillies + The Billygoat Riders in Café Barock, Titecastraat, Bruges
Sunday
20
May
2018
The Billygoat Riders
old-timer meeting (more info soon)
more info on :
http://www.billybop.be/bands/billygoatriders/
Saturday
26
May
2018
The Billygoat Riders
Triton Club treffen in Lichtervelde
more info on :
http://www.billybop.be/bands/billygoatriders/
Saturday
30
June
2018
The Billygoat Riders
in Café 't Wit Peird, Lichtervelde (in front of train station)
Subscribe ... and you will receive the events weekly by mail.

e-mail


Pages : 1